Nijmeegse coöperatie

samen maken we een duurzame buurt

Kosten en Baten

We willen beginnen met het duurzaam maken van ons elektriciteitsverbruik.  We zorgen dat jouw zonne-panelen op het dak van een ander gelegd worden (b.v. het dak van een grote instelling uit de buurt). We hebben ons eerste dak en we zijn al bezig met het zoeken naar de volgende geschikte daken.  Via de Postcoderoosregeling zorgen we dat de energie en de besparing op de energiebelasting van jouw panelen ook bij jou terechtkomt.

Uiteraard wil elk lid weten hoeveel deze zonnestroom gaat kosten en wat de terugverdientijd is. Wij vinden  het belangrijk om daar open en transparant over te zijn. Dat ga je terugzien in ons voorstel voor de aanschaf van een Zonne-deel. Onze ervaring is dat zonnepanelen thuis geïnstalleerd een terugverdientijd van ongeveer 6 a 7 jaar hebben.  Dat gaat ons als coöperatie waarschijnlijk niet lukken, we verwachten eerder een terugverdientijd van 8 tot 11 jaar. Dat komt doordat de kosten voor de coöperatie hoger zijn dan voor een thuisinstallatie. Denk hierbij aan verzekeringen, hogere installatiekosten, administratiekosten (afspraken met belastingdienst en energieleveranciers).

Een voorlopige schatting van de kosten en baten vindt je hieronder. Daar is de situatie uitgerekend voor een lid dat 10  of 1 zonne-delen aanschaft. Dat kunnen ook minder of meer zonne-delen zijn. [Klik op de afbeeldingen hieronder om ze te vergroten].